Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Гръцките жестокости в Македония през Гръцко-българската война", София, 1913 година
Любомир Милетич от Щип, Вардарска Македония - "Гръцките жестокости в Македония през Гръцко-българската война", София, 1913 година


Увеличи
Описание

"Гръцките Жестокости в Македония през Гръцко-българската война" от проф. д-р Любомир Милетич. Съдържа 53 фотографични репродукции и една географична карта.
"От извършените гръцки зверства, за които свидетелствуват документите в тази книга, излиза на яве, доколко са гърците, дори и в лицето на своите най-видни интелектуални представители, не само крайно жестоки и безчовечни, когато им се падне случай да разполагат с живота и имота на свои неприятели, но същевременно доколко те са нравствено извратени, като са способни по един немислимо безочлив начин, прикривайки пред външния свет своите собствени злодеяния, да приписват същите тия злодеяния тъкмо на пострадалите свои неприятели."


Източник: Книгата е сканирана и предоставена от г-н Георги Илиев.

Автор: Роденият в град Щип акад. проф. д-р Любомир Георгиев Милетич (1863-1937, София) е един от най-видните български учени и интелектуалци от края на 19 век и първата половина на 20 век, работил в сферата на езикознанието (и особено диалектологията), етнографията и историята. Сред най-изявените деятели и учредител на създадения в София Македонския научен институт. В негова чест е кръстен нос Милетич в Антарктида.
За повече информация за автора тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 8939 пъти.