Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "La Macedoine Sous la Domination Serbe et les Droits des Minorites", София, 1926 година
Съюз на македонските емигрантски организации в България - "La Macedoine Sous la Domination Serbe et les Droits des Minorites", София, 1926 година


Увеличи
Описание

"Македония под сръбска власт и правата на малцинствата" е книга на френски език издадена от Националния комитет на Съюза на македонските емигрантски организации в България и има за цел да запознае международната общественост с положението на македонските българи във Вардарска Македония намиращи се под сръбска власт .

Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Съюзът на македонските емигрантски организации е най-многочислената и ръководна организация на македонската емиграция в България. Дружествата и са известни като македонски културно-просветни и благотворителни братства. Основната дейност на организацията в България е културна, просветна и благотворителна, а пред международната общност и Обществото на народите пропагандирането на Македонския въпрос и незачитането на човешките права на македонските българи в Югославия и Гърция. Финансова подкрепа получава от ВМРО и от членски внос, политическа - от Македонската парламентарна група в българския парламент, а на международно ниво е подкрепена от чужди политици, общественици, публицисти и учени. В един момент броят на Македонските братства в Царство България достига 210.
За повече информация за организацията тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 2521 пъти.