Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ниVMRO Lion
Македония >> "Резолюции. Единодушно приети на 31 конгрес на МПО в Торонто, Онт. До поробеното население в трите части на Македония", публикувано във в-к "Македонска Трибуна", год. 26, бр. 1331, Индианаполис, САЩ, 11 септември 1952 година
Македонска патриотична организация в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Южна Америка - "Резолюции. Единодушно приети на 31 конгрес на МПО в Торонто, Онт. До поробеното население в трите части на Македония", публикувано във в-к "Македонска Трибуна", год. 26, бр. 1331, Индианаполис, САЩ, 11 септември 1952 година


Увеличи
Описание

Две резолюции приети на 31-вият конгрес на Македонска патриотична организация и публикувани в органа на организацията – вестник "Македонска Трибуна".

"Усилията пък на сърбо-комунистите от Белград и Скопйе, които под булото на некакъв ново изкалъпен "македонски" език искат да ви посърбят вие във Вардарска Македония и занапред ще отбивате със същата твърдост и решителност с която нашите деди отбиваха усилията на фанариотите да ни погърчат и не ще позволите да сърбизират родният ни и звучен български език на който говореха и пишеха всички наши първоборци."


Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Македонската патриотична организация (МПО) е политическа организация, основана в САЩ през 1922 г. от емигранти от Егейска Македония. МПО е най-старата, съществуваща до днес, организация в Северна Америка, обединяваща американци и канадци с корени от Македония. Секции на МПО съществуват в различно време в Австралия, Нова Зеландия и Южна Америка.
За повече информация за МПО тук


За да прочетете книгата натиснете тукВидяна 3438 пъти.