Библиотека Струмски
Издателска дейност

Подкрепете ни



VMRO Lion
Македония >> "Благой Димитров по случай 80-годишния му юбилей", София, 1939 година
Съюз на македонските емигрантски организации в България - "Благой Димитров по случай 80-годишния му юбилей", София, 1939 година


Увеличи
Описание

Една книга, издадена от Националния комитет на Македонските благотворителни братства, в чест на 80-годишнина на големия български просветен деец и общественик от Емборе Благой Димитров.

Източник: Сканирана от оригинален екземпляр

Автор: Съюзът на македонските емигрантски организации е най-многочислената и ръководна организация на македонската емиграция в България. Дружествата и са известни като македонски културно-просветни и благотворителни братства. Основната дейност на организацията в България е културна, просветна и благотворителна, а пред международната общност и Обществото на народите пропагандирането на Македонския въпрос и незачитането на човешките права на македонските българи в Югославия и Гърция. Финансова подкрепа получава от ВМРО и от членски внос, политическа - от Македонската парламентарна група в българския парламент, а на международно ниво е подкрепена от чужди политици, общественици, публицисти и учени. В един момент броят на Македонските братства в Царство България достига 210.
За повече информация за организацията тук


За да прочетете книгата натиснете тук



Видяна 2331 пъти.